dimarts, 20 de setembre del 2022

Un janenc (de ficció) a la conquesta d'Amèrica

 

Josep Franco, Manuscrit de Mossen Gerra. Edicions Bromera, Col·lecció Esguard, Alzira 2003. (Premi dels escriptors valencians 1994)

Ampla crítica a  La Veu de Benicarló : Setmanari d'Informació General i Cultural. Núm. 385 , 23 de Maig de 2003.


"La novel·la Manuscrit de mossèn Gerra de Josep Franco ens conta les aventures d’un personatge, Faustí Claver i Llinares, natural de La Jana, que va viatjar a Amèrica pocs anys després d’haver estat descoberta, i on va viure tot un seguit d’aventures. Faustí Claver una vegada retornat al seu poble, ja vell, disposat a descansar allí per sempre, després d’haver viscut l’aventura americana, i prenent com a excusa el desig d’una neboda seua que desitja conèixer les seues aventures, inicia el relat en primera persona de la seua història. Sabrem del seu pas pel seminari, dels seus problemes amb la Inquisició a València per la seua relació amb gent que realitzava pràctiques judaïtzants, de la seua fugida al Nou Món i de les extraordinàries aventures allí viscudes. Manuscrit de mossèn Gerra és un cant a la imaginació i un homenatge als contadors d’històries" (Josep Manuel San Abdón Queral, El Baix Maestrat a la literatura contemporrània).

Font: Repositori UJI 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

Fitxa i documentació de Blas Gargallo Roca mort en deportació

  Fitxa i documentació relativa a  Blas Gargallo Roca mort en deportació al camp d'extermini de Mauthausen (Subcamp Gusen). Font: Arxiu...