diumenge, 28 d’agost del 2022

1782-1786 Traspàs de misses del Convent de franciscans de l'Alcora al de La Jana

 LLibre 2617 (AHN) Racional de Misses del Convent de Sant Francesc de l'Alcora.

"A l’Arxiu Històric Nacional es conserven dos manuscrits (2617 i 2618) procedents del Convent de Franciscans Descalços de l’Alcora.
El manuscrit 2167 és un racional de misses dins del qual hi ha enquadernats vint-i-quatre certificats, datats entre 1782 i 1786, que deixen constància del traspàs al convent de la Jana de 2514 misses que els franciscans de l’Alcora no podien dir perquè en tenien moltes encomanades.
L’estructura dels certificats és idèntica: el síndic del convent de la Jana certifica haver rebut del síndic del convent de l’Alcora la quantitat de lliures corresponent al número de misses traspassades i ja dites amb la indicació de qui les havia encarregades. El guardià del convent de la Jana signa el certificat.
A més del convent de la Jana, hi ha altres certificats corresponents a la parròquia d’Alcalà de Xivert (també hi havia convent de franciscans) i a convents francicans de Barcelona, Alzira i Osca."
(Josep Miquel Ribés Pallarés)

 

Font: Arxiu Històric Nacional

Agaïment: Josep Miquel Ribés Pallarés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

Fitxa i documentació de Blas Gargallo Roca mort en deportació

  Fitxa i documentació relativa a  Blas Gargallo Roca mort en deportació al camp d'extermini de Mauthausen (Subcamp Gusen). Font: Arxiu...