dimarts, 2 d’agost del 2022

Cens electoral 1925

Renovació total del Cens Electoral ordenada per Real Decret de 10 d'Abril de 1924. Llistat dels dos districtes electorals de la Jana,  Ajuntament i Escola de xiquets, amb expressió d'edat, domicili, profesió i del grau d'instrucció. (Només electors homes). Inclou un apendix amb 45 dones, de les quals només tres saben llegir i escriure..

 

Estatut Municipal de 1924 (de Calvo Sotelo). Article 51:

 “Serán electores en cada municipio los españoles mayores de 23 años y elegibles los mayores de 25 que figuren en el censo electoral formado por el centro correspondiente del Estado. Tendrán el mismo derecho de sufragio las mujeres cabezas de familia, con cuyos nombres se formará un apéndice al censo electoral de cada municipio, figurarán en ese apéndice las españolas mayores de 23 años que no estén sujetas a patria potestad, autoridad marital ni tutela, sean vecinos en casa abierta, en algún término municipal”

Diego Moreno Galilea, La Asamblea Nacional: un primer intento de participación femenina en la dictadura de Miguel Primo de Rivera (1923-1930). VII Congreso virtual de Historia de las Mujeres.

Font. Arxiu Diputació Provincial de Castelló.

Consultar més censos i padrons històrics 

Tornar a la pàgina d'inici

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Entrada destacada

Fitxa i documentació de Blas Gargallo Roca mort en deportació

  Fitxa i documentació relativa a  Blas Gargallo Roca mort en deportació al camp d'extermini de Mauthausen (Subcamp Gusen). Font: Arxiu...